Найменший люля-кебаб
Рекорд
Ще ніколи кулінарні мініатюри, зареєстровані експертами, – серед них і кренделі, і пасха, і голубці – не були настільки крихітними, як 2-міліметровий люля-кебаб, приготований у черкаському готельно-ресторанному комплексі «Апельсин» (директор Сергій Зозуля). Готувати його було особливо складно, бо, на відміну від шашлика із цілих шматків м’яса, що теж смажиться на мангалі, люля-кебаб ліпиться зі старанно вимішаного, посоленого, поперченого, приправленого спеціями фаршу. З ретельним дотриманням кулінарної технології, за чим стежив експерт, кухар Ольга Руденко за допомогою скальпеля і медичного пінцету, пильно вдивляючись у мікроскоп, майстерно сформувала мініатюрну котлетку. Мабуть такі люля-кебаб ліплять собі на свято мурахи.
Фотографии
https://www.rekord.ua/malenkiy-lulya-kebab.html#sigProGalleria09397389fb